イベントを読み込み中

« イベント一覧

  • このイベントは終了しました。

【オンライン開催】SICE-JSAE-AIMaP  Advanced Automotive Control and Mathematics

9月8日 @ 14:15 - 17:30

■日時:2021年9月8日(水) 14:15〜17:30
■会場:オンライン
■SICE2021ウェブページ
https://www.sice.jp/siceac/sice2021/

■SICE2021ウェブページでの本企画
SICE-JSAE-AIMaP Advanced Automotive Control and Mathematics I
SICE-JSAE-AIMaP Advanced Automotive Control and Mathematics Ⅱ

■事前に参加登録(有料)が必要です。下記よりご登録をお願い致します。
https://www.sice.jp/siceac/sice2021/02.html

Organizer:
Taketoshi Kawabe (Kyusyu University, SICE-JSAE Automotive Control and Modeling)
Yoshihiro Mizoguchi (Kyusyu University, AIMaP)
Co-organizer:
Junichi Kako (Toyota Motor Cooperation)
Masakazu Mukai (Kogakuin University)
Yuji Yasui (Honda R&D Co., Ltd.)

Background
The automotive industry is currently undergoing a once in a century transformation aimed at reducing traffic accidents, realizing carbon neutral society and providing new values of movement. Because the automotive technologies have to be significantly evolved in order to meet new requirements such as carbon neutral, CASE, etc., the expectation for AI (artificial intelligence), machine learning, advanced control, optimization and mathematics has been increased year by year. Consequently, SICE-JSAE Automotive Control and Modeling Technical Committee established by SICE (The Society of Instrument and Control Engineer) and JSAE (Society of Automotive Engineers of Japan, Inc.) has conducted various activities with AIMaP (Advanced Innovation powered by Mathematics Platform). In this special session, the collaboration of latest automotive technology and mathematics will be introduced and discussed

プログラム

▶SICE-JSAE-AIMaP Advanced Automotive Control and Mathematics I
Chair: Taketoshi Kawabe (Kyusyu University)

14:15-14:45 (30min) “Efficient lightweight solvers for real-time embedded nonlinear MPC”
          Andreas Themelis (Kyusyu University)
14:45-15:15 (30min) “Application of energy optimal control to hybrid electric vehicle”
          Hiroshi Uchida (Fukuyama University)
15:15-15:45 (30min) “Research of the optimization methodology for advanced powertrain control”
          Masato Hayasaka (Toyota Motor Corporation)

▶SICE-JSAE-AIMaP Advanced Automotive Control and Mathematics II
Chair: Yoshihiro Mizoguchi (Kyusyu University)
16:00-16:30 (30min) “Expectations for mathematical science researchers in the field of autonomous driving technology”
          Ichiro Hagiwara (Meiji University)
16:30-17:00 (30min) “Topological methods for causal inference from time-series data”
          Shizuo Kaji (Kyusyu University)
17:00-17:30 (30min) “Automated driving and driving assistance systems using cooperative intelligence”
          Yuji Yasui (Honda R&D Co., Ltd.)

■企画番号:2021K002

今後の参考にさせていただくため、参加者のみなさまには
参加後アンケートへのご協力をお願いいたします。

アンケートはこちら 

詳細

日付:
9月8日
時間:
14:15 - 17:30
イベントカテゴリー:
,